Minilening

Het is verstandig om een aantal offertes voor minileningen te vergelijken. De kosten zijn per persoon verschillend. Dit is afhankelijk van je situatie, de hoogte van de lening, de looptijd en een eventuele BKR registratie (vaak niet getoetst bij een minilening). Ook kan een extern persoon garant staan wat een positief effect kan hebben op de kosten van je lening. Het vergelijken van een lening is altijd verstandig. Je kunt daarom een vrijblijvende offerte aanvragen bij bijvoorbeeld Saldodipje, Kredietspotter en Santander.

Minilening aanvragen bij Saldodipje

Saldodipje

Marktleider wat betreft het verstrekken van een minilening. Geld binnen 24 uur op je rekening ontvangen.

Minilening aanvragen bij Kredietspotter

Krediet Spotter

Krediet Spotter heeft op dit moment lage rente tarieven. Dezelfde dag nog een offerte. Betrouwbare partij.

Minilening aanvragen bij Santander

Santander

Verantwoord geld lenen met een betrouwbare lening. Het aanvraagproces is snel en duidelijk. De offferte is vrijblijvend.

Minilening vergelijken

Bij de aanvraag van een minilening zitten voorwaarden. Daarom is het belangrijk om verschillende aanvragen van een minilening te vergelijken. Voorwaarden zijn minder streng dan bij de aanvraag van een persoonlijke lening of krediet maar er gelden voorwaarden waar je je zeker aan moet houden. Het minimale inkomen voor een minilening moet in de meeste gevallen 1000 euro zijn. Bij een kleine minilening is dit vaak niet zo, maar je moet in de meeste gevallen wel een vorm van inkomen kunnen tonen. Een andere voorwaarde is dat je in Nederland moet wonen, een Nederlandse bankrekening hebt en dat je beschikt over een e-mail en telefoon.

Voordelen minilening
Het grote voordeel van een minilening is de hoogte van de lening. Heb je een klein bedrag nodig dan kun je al beginnen met het lenen van 100 euro. Dit is alleen mogelijk bij het aanvragen van een minilening. Een ander belangrijk voordeel is de snelheid van de aanvraag. Veel aanbieders van minileningen beloven om het geld binnen 24 of 48 uur op je rekening te storten. Ben je een bestaande klant? Dan heb je het vaak dezelfde dag nog op je rekening.

Er wordt tijdens de aanvraag van een minilening geen toetsing gedaan bij het BKR. Dit is een belangrijk voordeel omdat er niet wordt gekeken wat je verleden is met betrekking tot geld lenen. Zelfs met een BKR registratie kom je dus in aanmerking om een minilening aan te vragen. Een minilening is erg geschikt voor kosten die je op korte termijn moet betalen. Heb aangevraagde bedrag wordt gestort en de schuld kun je in korte tijd weer terugbetalen. Op deze manier ben je ook snel weer af van je minilening. Heb je weer geld nodig? Als bestaande klant kan je snel een makkelijk een nieuwe minilening aanvragen.

Nadelen minilening
Een nadeel van de minilening kan de korte looptijd zijn. Je dient het geleende bedrag binnen een korte tijd terug te betalen. Dit moet inclusief rent. Lukt dit niet, dan kan het zijn dat je een hoger rentepercentage moet betalen of een boete.

Risico van een minilening
De aanvraag van een minilening is aantrekkelijk. Je salaris wordt pas eind van de maand gestort maar je hebt nu snel geld nodig om een belangrijke rekening te betalen. Dit los je op door het aanvragen van een minilening. Wel moet je je afvragen welke regels hier aan verbonden zijn. Zo moet je binnen een bepaalde tijd het geld terugbetalen. Als je een structureel tekort hebt op je rekening moet je je afvragen of dit wel de juiste leenvorm voor jou is. Kun je namelijk niet terugbetalen in de gestelde termijnen, dan kan dit problemen opleveren en voor extra kosten zorgen.

Veilig geld lenen
Geld lenen in Nederland is doorgaans veilig en vertrouwd. Kijk wel goed op welke website je een aanvraag doet. Is de desbetreffende website aangesloten bij de AFM? Heb je het idee dat er iets mis is, of wil je een klacht indienen tegen de kredietverstrekker, neem dan contact op met de AFM.

Je zit bij de aanvraag van een minilening niet meteen vast aan de lening. Je krijgt eerst een offerte waarna je de tijd hebt om na te denken over de voorwaarden en of dit wel de juiste oplossing voor je is. Je bent niet verplicht om een offerte te accepteren.